Skip to content
Menu
Cart
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Cart
Your cart is empty. Go to Shop

Maatwerk

Geen mens is hetzelfde. Dat geldt dus ook voor de messen die ik in uw opdracht maak. Immers, het mes is het verlengstuk van us arm en hand. Geen mes zou het zelfde moeten zijn.

Wilt u een uniek mes dat voldoet aan uw specifieke wensen en eisen? Dan maak ik met veel bevlogenheid een mes, speciaal voor u.


Afhankelijk van het gebruiksdoel van het mes, bepalen we in overleg samen de vorm, het materiaal voor het handvat en de basis van het damast patroon dat u wilt hebben. Ik adviseer u graag bij de materiaal- en vormkeuze zodat een perfect gebalanceerd, uniek mes ontstaat dat volledig aansluit bij uw wensen.

Wat is damast staal?

De naam damaststaal afgeleid van de stad Damascus, waar in de middeleeuwen veel van dit hoogwaardige staal werd verhandeld. Modern damaststaal is ook wel bekend als gelamineerd staal, of patternweld staal. Deze namen verwijzen naar de techniek waarmee twee of meer staallagen op elkaar worden gesmeed. Dit heeft als resultaat dat de eigenschappen van beide staalsoorten kunnen worden gebruikt waardoor een mes tegelijkertijd erg hard en toch -in zekere mate- flexibel kan zijn. Het harde, en dus brosse materiaal blijft lang scherp, maar breekt snel als het mes gebogen wordt Het taaie, meer flexibele materiaal wordt snel bot, maar kan veel zijdelingse krachten weerstaan. Gelamineerd damaststaal is hard, taai en flexibel; ideale eigenschappen voor een mes. Door het smeden ontstaan patronen in het materiaal. Deze patronen kunnen gedeeltelijk gestuurd worden tijdens het smeedproces waardoor een mooie tekening ontstaat. Echter, volledige sturing is niet mogelijk, waardoor de uiteindelijk tekening -en dus het mes- steeds een uniek karakter heeft.

Wilt u een afspraak maken om een mes samen te stellen, of wilt u meer informatie?
contact formulier

Maatwerk. hand gemaakt mes
Maatwerk. hand gemaakt mes