Skip to content
Menu
Cart
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Cart
Your cart is empty. Go to Shop
Pim van hoeve  smid

Mijn naam is Pim van Hoeve.

Ik ben een enthousiaste smid, goudsmid en creatieveling. Op mijn 14e kwam ik voor het eerst in contact met metaal bewerking en smeden. Mijn eerste workshop smeden herinner ik me nog als de dag van gisteren; de hitte, de vonken, het vuur, de geur. Ik was gelijk verkocht. Ik besefte dat je staal naar je hand kunt zetten, het in een vorm kunt kneden en maken zoals jij wilt. In Nederland kennen we helaas geen opleiding tot smid meer. Dus ging ik werktuigbouwkunde doen. Daar leerde ik veel over metallurgie, maar in de opleiding was geen plaats voor vuren of staal kneden. Na 4 jaar bood de moderne staalindustrie mij dan ook niet wat ik zocht. Ik maakte de overstap naar het smeden van goud. Klein werk, precisie, perfectie en creativiteit. De Vakschool Schoonhoven voor goud en zilver smeden was de juiste plek om dit te leren. Na 4 jaar opleiding en 2 jaar werken als goudsmid, kreeg ik de mogelijkheid onder eigen vlag een bedrijf te beginnen als onderdeel van het collectief Smederij Zwolle. Een inspirerende en eigenzinnige groep smeden die hun eigen, kunstzinnige, creatieve ding doen en mij daar graag bij zouden hebben. Het was de geboorte van Van Hoeve knives and metals ontstaan. En ging mijn eigen mes aan twee kanten snijden! Want wat is nou de beste combinatie tussen het smeden en behandelen van staal, en de afwerking, verfijning en precisie van goud smeden? Precies… Messen. Mooie, perfect snijdende en uitgebalanceerde messen. Sinds 2017 ben ik elke dag met plezier en bevlogenheid bezig topkwaliteit messen te maken. Elk mes met een eigen, uniek karakter en perfecte eigenschappen.