Skip to content
Menu
Cart
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Cart
Your cart is empty. Go to Shop

Winkel

Bij hand gesmede messen laat elke slag van de hamer sporen achter in het staal. Hierdoor krijgt het werkstuk een bijzondere, unieke stijl. Bij messen werk ik uitsluitend met damaststaal. Dit materiaal reageert steeds op unieke wijze op de uitgevoerde bewerkingen. Damaststaal is eigenzinnig, de tekening die ontstaat laat zich moeilijk voorspellen en geeft elk mes een eigen karakter.

Bij een mes draait het niet alleen om het lemmet. Het handvat moet goed in de hand liggen en tegelijkertijd mooi zijn. De handvatten maak ik van nieuw en hergebruikt materiaal, ook weer met een eigen uniek verhaal. Komt het uit een oude brug of tafel, of komt hier uit de buurt? Geen enkel mes is het zelfde. Maar steeds ligt elk mes uitstekend gebalanceerd in de hand en heeft het voortreffelijke snij-eigenschappen. Het mes als organisch verlengstuk van de arm en hand van de gebruiker.

Mijn koksmessen maak ik zodanig dat een mes levenslang meegaat, elke dag met plezier te gebruiken is en mooi is om naar te kijken. In overleg met de opdrachtgever kies ik voor elk mes het juiste materiaal en productieproces om de beste kwaliteit te bereiken. Zonder compromissen!